1 Start
2 Om Paris
3 Innan du reser
4 Resan
5 Parisguiden
6 Om oss
 » Hotell i Paris     » Restauranger i Paris     » Attraktioner i Paris     » Shopping i Paris     » Barer och klubbar i Paris    » Gifta sig i kärlekens Mecka - Paris
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Paris
- Paris stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i franska
- Boka resa till Paris
- Reseguidens startsida
- Hotell i Paris
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Bröllop i Paris
- Reseböcker & rese-tidningar
- Poker & Casino

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Resa till Paris

Att resa till Paris med flyg blir allt billigare

Att ta sig till Paris från Sverige via flyg har blivit allt billigare under de senaste åren. Idag trafikeras Stockholm-Paris, Göteborg-Paris, Köpenhamn-Paris och Oslo-Paris av många olika flygbolag, och man kan nästan alltid hitta biljetter från så lite som några hundralappar.

Att boka flyg på nätet kan vara förknippat med viss risk, i och med att du i princip alltid måste lämna ut ditt kreditkortsnummer. Just därför är det viktigt att hålla sig till de stora, kända aktörerna. Det är dessutom bra om något skulle hända, så att du snabbt kan få hjälp.

Vi har stora personliga erfarenheter av MrJet och kan varmt rekommendera dem:

  • MrJet


Boka flygresa från Stockholm

Från Stockholm/Arlanda flyger Air France, SAS och det norska lågprisflyget Norwegian direkt till Paris. Från Stockholm/Skavsta flyger Ryanair direkt till Paris. Priserna går från c:a 250 kr inkl skatter och avgifter, och flygresan tar c:a 2-3 timmar. Vi rekommenderar att du använder den här länken för bästa möjliga pris:

  • MrJet

Boka flygresa från Göteborg

Från Göteborg/Landvetter flyger Air France direkt till Paris. Flygresan tar c:a 2 timmar. Vi rekommenderar att du använder den här länken för bästa möjliga pris:

  • MrJet

Boka flygresa från Köpenhamn

Från Köpenhamn flyger Air France, SAS och Sterling direkt till Paris. Flygresan tar c:a 1-2 timmar. Vi rekommenderar att du använder den här länken för bästa möjliga pris:

  • MrJet

Boka flygresa från Oslo

Från Oslo flyger Air France, SAS och Norwegian direkt till Paris. Vi rekommenderar att du använder den här länken för bästa möjliga pris:

  • MrJet


Här har vi listat några matnyttiga tips för dig som ska flyga till Paris:

- Boka flygbiljetterna i god tid
Ju tidigare du bokar dina flygbiljetter, desto billigare blir det. Så enkelt är det. Vi ser därför gärna att du bokar dina flygbiljetter till Paris minst 1-2 månader innan du ska resa.

- Jämför priser
Priserna kan variera oerhört på olika webbsidor, därför är det viktigt att jämföra priserna innan man reser. Ovan har vi listat de resebyråerna på nätet som vi rekommenderar.

- Elektronisk biljett
Nästan alla flygbolag erbjuder dig elektronisk biljett till Paris. Det är billigare, enklare och smidigare; med andra ord något du bör utnyttja. Men kom ihåg att ta mig dig din orderbekräftelse till flygplatsen!

- Tilläggsförsäkringar
I princip alla flygbolag och resebyråer erbjuder olika tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd på resor till Paris. Oftast kostar dessa mellan 100 och 300 kronor.

- Service på planet
Serviceskillnaderna på plan från Norden till Paris är tämligen små. På de flesta flygbolag måste du betala för mat och dryck om du åker i ekonomiklass, medan de som erbjuder "bättre" servicenivåer ofta bjuder på en drink och lite mat. SAS och Air France erbjuder business class och economy extra, dock är stolarna inte bättre, bara serviceskillnad.

- Hyrbil
Är du intresserad av att boka en hyrbil i Paris? Inga problem, de resebyråer vi tipsar om ovan erbjuder i princip alla prisvärda hyrbilar från kända företag såsom Hertz, Avis och Budget.

- Hotell
Hittar du här på Parisguiden
 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Parisguiden.se - gratis resguide reseguide till Paris i Frankrike
Läs om Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Louvren, Place Pigalle, Place de la Concorde, Place Bastille, Tuilerieträdgården, Sacre-Coeur och mer i Parisguiden