1 Start
2 Om Paris
3 Innan du reser
4 Resan
5 Parisguiden
6 Om oss
 » Hotell i Paris     » Restauranger i Paris     » Attraktioner i Paris     » Shopping i Paris     » Barer och klubbar i Paris    » Gifta sig i kärlekens Mecka - Paris
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Paris
- Paris stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i franska
- Boka resa till Paris
- Reseguidens startsida
- Hotell i Paris
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Bröllop i Paris
- Reseböcker & rese-tidningar
- Poker & Casino

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Restauranger i Paris

Det råder ingen frågan om att Paris är huvudstaden för världens mat och dryck. Paris är sannerligen den kulinariska huvudstaden; något som fransmännen själva verkligen lever upp till.

I Paris kan man hitta något för alla gommar utan några egentliga problem. För dig som gillar snabbmat känner man snabbt igen neonskyltarna för McDonalds osv. För dig som bara vill ta det lugnt på ett café och titta på människor är staden närmast överfylld av caféer, och för dig som verkligen vill njuta av mat och dryck i världsklass finns en enorm mängd restauranger.

Här hjälper vi dig att hitta rätt restaurang:
 

Lyxmat finns över hela Paris
Café Banal

Ett roligt initiativ som består av en enklare restaurang där allt kostar 1,5 euro. Restaurangen har fått medelbra betyg av kritikerna, men vi rekommenderar starkt ett besök. Om inte annat är det en mycket billig lunch.
39 bd Port-Royal

Le Bar à Soupes

En soppbar i centrala Paris precis invid tunnelbanestationen Charonne. Här serveras massvis av utsökta, delikata soppor till rimliga priser. Varje dag kan man välja på sex nya soppor, och för de inbitna säljs kokböcker med alla recept i, både på franska och på engelska.
5 rue Hérold

Les Pipos

En äkta fransk bistro med prisvärd och god mat i en något rustik miljö med allt från dragspelsmusik till brölande gäster. Rekommenderas varmt!
2 rue de l'Ecole Polytechinique
 

Köp mat på Paris gator
Stånd som säljer färsk frukt är ett
vanligt inslag på Paris gator.

Le Zéphyr

Ännu en krog som verkligen känns äkta. Le Zéphyr ligger en bit utanför turiststråken, och majoriteten av gästerna är lokalbor. Interiören är vacker i sann 30-talsanda och maten riktigt bra för prisklassen.
1 rue du Jourdain

Wepler

Restaurangen för dig som gillar skaldjur, men här finns även massor av riktigt goda och prisvärda sallader och desserter. Rekommenderas starkt!
14 place de Clichy

Le B4

En extremt trendig restaurang för "hippa" Parisbor. Ett tips för dig som letar efter någorlunda prisvärd mat och är sugen på något unikt.
6–8 square Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie

Aux Lyonnais
En restaurang från mästerkocken Ducasse. Kanske det perfekta stället för dig som vill smaka på rustik och fransk brasseriföda, dessutom till bra priser.
32 rue Saint-Marc
 

Tugalik

En ny och lovande restaurang i Paris latinkvarter. Menyn känns fräsch, nyttig och delikat - dessutom är det billigt (24 euro för en 3-rätters middag)!
4 rue Toullier

Le Fumoir

Ett café som har beskrivits som den perfekta platsen att sitta en regnig dag och begrunda livet. Riktigt fin miljö och en kopp kaffe för 30 kr, kan man tacka nej?
6 rue Am de Coligny

Restaurant Hélène Darroze

En superb lyxrestaurang som drivs av den kända kvinnliga kocken H. Darroze. Superb mat i superba miljöer, som tyvärr kostar därefter. Rekommenderas starkt om du vill "lyxa" till det lite!
4 rue d’Assas

Le Train Bleu

Denna restaurang belägen inne i Gare de Lyon serverar mycket god mat i en fantastisk miljö. Måste vara världens finaste järnvägsrestaurang!
1er étage Gare de Lyon

Bombay Brasserie

Mycket god indisk mat i en vacker miljö till vettiga priser!
Courtfield Rd

Färskt bröd från ett café i Paris

Letar du efter hotell i Paris?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!
 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Parisguiden.se - gratis resguide reseguide till Paris i Frankrike
Läs om Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Louvren, Place Pigalle, Place de la Concorde, Place Bastille, Tuilerieträdgården, Sacre-Coeur och mer i Parisguiden