1 Start
2 Om Paris
3 Innan du reser
4 Resan
5 Parisguiden
6 Om oss
 » Hotell i Paris     » Restauranger i Paris     » Attraktioner i Paris     » Shopping i Paris     » Barer och klubbar i Paris    » Gifta sig i kärlekens Mecka - Paris
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Paris
- Paris stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i franska
- Boka resa till Paris
- Reseguidens startsida
- Hotell i Paris
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Bröllop i Paris
- Reseböcker & rese-tidningar
- Poker & Casino

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Shopping i Paris

Shopping på Paris gator

Paris är inte bara kärlekens Mecka, det är även Shoppingens Mecka. Det sägs att närmaste bankomat i Paris aldrig är mer än 200 meter bort, något som säkert stämmer. Detta faktum säger egentligen allt om utbudet i staden. Här finns allt - ALLT - man skulle kunna tänka sig, i alla prisklasser.

Här på Parisguiden.se hjälper vi dig att hitta Paris bästa shopping i alla kategorier. Kort och gott: nedan står allt du behöver veta för en perfekt shoppingweekend!
 

Modehusen

Chanel

Ett av modevärldens mest kända och framgångsrika märken. Startades ursprungligen av Coco Chanel, som revolutionerade hattmodet, gjorde solbrännan till mode, och introducerade ett sportigt mode för kvinnor. Företaget togs senare över av Karl Lagerfeld och släpper idag två haute couture- och två prêt-à-porter-kollektioner per år.
21 rue Faubourg Saint Honoré

Dior

Christian Diors skapelse, som idags drivs av Yves-Saint Laurent. Butiken är till största del fylld av extraordinära skapelser till extraordinära priser, men om man har tur kan man även fynda något från den gångna säsongens kollektion. Ligger på Paris kanske lyxigaste gata, där Rolls-Royce är det vanligast förekommande bilmärket.
28 avenue Montaigne

 

Det är aldrig svårt att hitta något man vill handla i Paris
Gucci

Ännu en lyxbutik på den stadens lyxigaste gata. Gucci är ett av världens mest kända varumärken, med sitt ursprung i Italien. Den långa historian bakom företaget innehåller allt från mord till kändisar, vilket antagligen bidragit till märkets nuvarande status. Exklusivitet och modernitet är ledord i det moderna Gucci som omfattar allt från de klassiska handväskorna till dräkter.
60 avenue Montaigne

Emporio Armani

Ett till känt modehus från Italien som finns representerat i Paris. Armani står för elegant purism, sparsam färgsättning, ett minimum av utsmyckning och en perfekt skärning.
149 boulevard Saint Germain des Prés

Hermès

Deras flaggskeppsbutik i centrala Paris innehåller allt företaget har att erbjuda från sadlar till sjalar. Sedan 2004 präglas kollektionerna av den kända modeskaparen Jean-Paul Gaultier.
24 rue du Faubourg Saint Honoré

Christian Lacroix

En fransk modeikon vars butik verkligen är värd att besöka. Ofta har man dessutom turen att kunna få tag på en accessoar för ett riktigt bra pris.
73 rue du Faubourg Saint-Honoré

Cartier

En fransk juvelerare och klockmakare som sedan urminnes tider varit kända för sina ytterst exklusiva kollektioner och inte särskilt blygsamma priser. Ligger på "fredsgatan", som är en av Paris lyxigaste och mest prestigefyllda gator.
13 rue de la Paix

YSL

Yves Saint-Laurent är nästan oförskämt att inte besöka då man är i  Paris. Modeskaparen anses vara en av 1900-talets mest betydelsefulla, och samarbetar idag nära med Gucci. 
9 rue de Grenelle
 

Trendigt

L’Eclaireur

En mycket exklusiv och modern butik vars innehåll är det bästa av det bästa då det kommer till så kallat konceptmode. Här finner man bland annat kreationer från Martin Margiela.
10 rue Hérold

Le 78

En butik med lyxigt prêt-à-porter. Här finns även streetwearkreationer från bland andra Be OK, la Brigada International, Red Wood, Itsus.
78 rue Saint-Louis-en- l’Ile

La Samaritaine

Ett stort varuhus som nyligen renoverats och "lyxats" till, utan att priserna stigit. Ligger klart lägre prismässigt än många andra varuhus, vilket kan vara välbehövt.
19 rue de la Monnaie

Spree

En medelstor butik med väldigt få, och väldigt utvalda produkter. Alla accessoarer och klädesplagg håller absolut toppklass. Dessutom trevlig personal.
16 rue La Vieuville

Habitat

Ett måste i Paris med underbara inredningsdetaljer och prylar. Verkligen i klass för sig självt.
12 boulevard Madeleine

Martin Margiela

Sober butik för finsmakare med ytterst exklusiva produkter, dock till aningen lägre priser än man förväntat sig.
25 bis rue Monpensier

Citadium

Europas största sportaffär med allt man kan tänkas behöva inom sport och friluftsliv. Snygga vinterkläder från kända och mindre kända kreatörer till hyfsade priser.
102 rue de Provence

Paris bästa shoppinggalleria 

Galeries Lafayette

Sist men inte minst har vi då Paris, enligt vår mening, absolut bästa varuhus. Nio rymliga våningar av bästa klass med tusentals märken, ja, antagligen alla märken. Här kan man utan problem spendera flera dagar och månadslöner. Definitivt rekommenderat!
40 boulevard Haussmann
 

För ännu mer information och shoppingtips skulle vi vilja föreslå att du inhandlar en guidebok över staden. Här har vi listat ett antal riktigt bra som bara kostar från c:a 50 kr inkl moms. Och då ingår betydligt mer än bara shopping.

Vill du shoppa i Sverige? På nätet? Till extra bra priser? Ja, då hänvisar vi till den här webbsidan som samlat massvis av bra länkar:
» Snuffisportalen

 

Letar du efter hotell i Paris?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

 

Handla på rea
Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Parisguiden.se - gratis resguide reseguide till Paris i Frankrike
Läs om Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Louvren, Place Pigalle, Place de la Concorde, Place Bastille, Tuilerieträdgården, Sacre-Coeur och mer i Parisguiden