1 Start
2 Om Paris
3 Innan du reser
4 Resan
5 Parisguiden
6 Om oss
 » Hotell i Paris     » Restauranger i Paris     » Attraktioner i Paris     » Shopping i Paris     » Barer och klubbar i Paris    » Gifta sig i kärlekens Mecka - Paris
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Paris
- Paris stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i franska
- Boka resa till Paris
- Reseguidens startsida
- Hotell i Paris
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Barer och klubbar
- Bröllop i Paris
- Reseböcker & rese-tidningar
- Poker & Casino

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Studera franska i Paris

Enligt sägnen vägrar en fransman att tala någonting annat än franska. Detta är nog inte helt sant, men vill du vara på den säkra sidan är det kanske bäst att kombinera ditt Paris vistelse med en franskakurs?

I Paris har du den unika möjligheten att utöka dina språkkunskaper samtidigt som du besöker världens populäraste resmål. Hit, till modets och kärlekens huvudstad, söker sig runt 30 miljoner människor varje år. Men här finns såklart mer än kläder och romantik - Paris är en kulturell och ekonomisk metropol vilket också avspeglas i det franska språkets inflytande världen över. Franska anses som det andra mest inflytelserika språket i världen idag efter engelska och goda franska kunskaper är en stor fördel, vare sig du är privat frankofil med intresse för fransk kultur eller matlagning, eller i arbetslivet.

De språkresor som erbjuds till Paris reflekterar dessa olika intressegrupper och möjliggör en skräddarsydd språkkurs för dig, dina barn, vänner eller kollegor. Är du över 18 år kan du till exempel läsa traditionella franskakurser mellan 2 och 48 veckor i längd på en nivå som passar dig, från nybörjare till avancerad. Du kan också läsa intensivkurser eller kurser som leder till en  internationellt erkänd examen. Vill du lära dig mer om Frankrike kan du kombinera språkstudierna med en kurs i fransk kultur och civilisation. Här erbjuds också kurser i affärsfranska samt kompetensutveckling för språklärare. Språkskolorna ligger centralt i Paris med närhet till de många sevärdheterna som gör Paris så speciellt.

För de yngre, från 13 år och upp, erbjuds språkkurser franska vid ett vackert campus just utanför stadskärnan, där man bor tillsammans i korridor med närhet till ledare dygnet runt. Organiserade aktiviteter under eftermiddagar och helger betyder att språkinlärningen också flyttas ut från klassrummet och kombineras med fritid och upplevelser. Alla kurser läses tillsammans med ungdomar från hela världen vilket gör att franskan lyfts fram som det gemensamma språket .

Paris är ett av Europas mest tätbefolkade områden och de små kvarters kaféerna och affärerna gör gatulivet till en viktig del av Paris vistelsen. En unik möjlighet som du har som språkstudent är att bo hos en Parisisk familj och ta del av deras vardagsliv. Eftersom du oftast har lektioner på enbart förmiddagen eller eftermiddagen ger din språkkurs dig också stor frihet att upptäcka Paris under din lediga tid. Ett bra ställe att börja är på är Svenska Institutet i Paris, där information om Sverige-relaterade utställningar och evenemang finns listade. Kanske blir le Café suédois här din enda chans att prata någonting annat än franska för ett ögonblick?

 

Letar du efter hotell i Paris?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!


 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | Parisguiden.se - gratis resguide reseguide till Paris i Frankrike
Läs om Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Louvren, Place Pigalle, Place de la Concorde, Place Bastille, Tuilerieträdgården, Sacre-Coeur och mer i Parisguiden